Foreningen / TiD forening biografisk / Årets transvestit

Årets transvestit

Siden foreningens start er der hvert år frem til 2004 blevet udnævnt en "Årets transvestit", som en hædersbevisning til et medlem, der i det forløbne år havde gjort en ekstra indsats eller markeret sig ekstra positivt.

Udnævnelsen fandt sted ved den årlige julefest i november/december måned. Der har ikke været faste regler for, hvorledes udvælgelsen skete. De fleste gange skete det ved, at der under julefesten kunne stilles forslag til hvem, der skulle være Årets transvestit, hvorefter der blev foretaget en afstemning.

Ved den første udnævnelse blev udnævnelsen ledsaget af en (i hast indkøbt) Barbie-dukke. Rebecca Holm. I 1997 fik Årets transvestit overrakt en "vandrepokal" skænket af Cille, med følgende bemærkning:

"Da man i foreningen har fået den geniale idé at kåre årets transvestit, synes jeg at det var en skam at man ikke havde indført en "vandrepokal" som kunne pynte hjemmet hos vinderen. Derfor har jeg fundet et relief som er fremstillet af en kunstner som er bosiddende på Mors. Hans kunstnernavn er "Sixpence" hvilket relaterer til den kasket han går med. Værket er fremstillet af et stykke elmetræ som er "dobbeltsidet", hvor den venstre side, er den grove, rå og maskuline side. Den højre side er fin, glat og feminin, så derfor symboliserer den på en meget fin måde hvad vi er for nogle mennesker. Jeg bragte selv dette kunstværk til København hvor det var en glæde at overrække det til Bolette, der til jul blev kåret som årets transvestit. Helle foreslog så at de som bliver kåret, skal få lavet en lille sølvplade, til at montere på bagsiden, med indgraveret navn og årstal. Man kan så vælge om den skal placeres på den maskuline eller den feminine halvdel. Cille."

Men allerede næste år - altså i 1998 - blev der overrakt Årets transvestit en ny "vandrepokal" i form af en lille gine iført en flot kjole og anbragt på en træfod med plads til sølvplader med navnene på modtagerne. Den var udfærdiget af Faye.

 

År                        Årets transvestit
1994:                  Charlotte Lyngquist
1995:                  Rebecca Holm
1996:                  Bolette
1997:                  Helle Bundgaard
1998:                  Faye
1999:                  Charlotte Isabella
2000:                  Rebecca Holm
2001:                  Henriette Sørensen
2002:                  Michelle Fridan
2003:                  Susanne Thomsen
2004:                  Birthe Musse 

pokal
Webadmin Bianca | CVR: 3199 1080  | Tlf.: 2169 9977 | webadmin@transpersoner.dk