Foreningen / TiD forening biografisk / Oplysningsvirksomhed

Oplysningsvirksomhed

Lige fra stiftelsen har foreningen og enkeltmedlemmer deltaget i oplysningsvirksomhed. Der er holdt foredrag i en lang række foreninger af meget forskellig karakter. Med til oplysningsvirksomheden hører også, at foreningen gennem mange år havde en fast annonce i dagbladet Politiken under "Kom frit frem" og i en kortere periode i Den Blå Avis og på Fyn i De gule sider og Den Blå Avis Vest om, at interesserede kunne får nærmere information om transvestisme ved henvendelse til foreningen. Der var anført en postboksadresse og et kontakttelefonnummer.

Annonceringen virkede også som medlemshvervning.

Foreningen har også lavet foldere og informationsmateriale, som er uddelt ved forskellige lejligheder. En af folderne blev fordelt på biblioteker og apoteker. Den blev udarbejdet med et tilskud på 40.000 kr. fra Lotto- og Tipsmidlerne.

Bianco skokampagnen

I sommeren 2002 medvirkede seks transvestitter - Charlotte Lyngquist, Henriette Sørensen, Jackie Madsen, Rebecca Holm, Sara Lund og Susanne Thomsen - i en reklamekampagne for Bianco Footwear. Ved fotooptagelsen lagde makeupartisten, Dennis Knudsen makeup på de deltagende transvestitter og billederne blev taget af fotograf Casper Sejersen. Firmaets skokollektion blev vist af transvestitter. Det resulterede i et omfattende reklamemateriale i form af tryksager - kalendere, postkort mm. i forskellige størrelser - reklamer på busser og på busstoppestedernes læskure og meget andet, herunder flere mannequinopvisninger i storcentre, hvor transvestitter fremviste Biancos sko. Det gav megen positiv reklame for transvestitter - og et pænt beløb i foreningens kasse.

Foredrag

Gennem de senere har Bianca, Marianne, Jane holdt et utal af foredrag primært i Jylland hvor over 1.500 personer har lyttet til hvad det vil sige at leve et liv som transperson på godt og ondt. Én foredragsrække som har aflivet et utal af misforståelser og myter. Mange ad tilhørerne er bagefter gode ambassadører for vor sag og er med til at sprede information om os.

Kulturnatten 

Både som en oplevelse for de deltagende medlemmer og ikke mindst som et oplysende bidrag, har TiD siden år 2000 deltaget i Københavns Kulturnat, der afholdes en fredag aften i oktober måned med et åbent hus arrangement. Det startede med en ide og et oplæg fra Rebecca Holm. Det blev til "Skift køn for en aften", hvor de personer, der besøgte TiD's lokalitet, fik mulighed for at få lagt makeup. Siden blev det suppleret og til sidst helt erstattet af en mannequinopvisning med transvestitter som mannequiner.

Arrangementerne har alle været enormt populære med utroligt mange besøgende. Medierne - aviser, ugeblade og radio- og fjernsynsstationer - har bragt omfattende indslag om arrangementerne.

Til hvert arrangement har foreningen uddelt tryksager med information om transvestisme, ligesom transvestitter - i den forbindelse betegnet som "hyggetanter" har talt med utroligt mange mennesker og besvaret et utal af spørgsmål.

Her en rækker oplysningstiltag

13. oktober 2000       Skift køn for en aften. Sminkebord var åben hele aftenen.

12. oktober 2001       Skift køn for en aften. Afholdt på Restauration Queen Victoria, Snaregade 4, København. Der blev lavet en speciel informationsfolder "Kulturnatte-TiD's 2001 - Frihed til at vælge" på otte sider i A-5 format.

11. oktober 2002       Skift køn for en aften. Afholdt i Huset i Magstræde, København.

10. oktober 2003       Skift køn for en aften. Afholdt i KKA's lokaler, Vester Farimagsgade 29, København.

8. oktober 2004          Skift køn for en aften. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Skønsmæssigt 400 - 500 besøgende.

14. oktober 2005       Skift køn for en aften. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Der var ca. 400 gæster, hvoraf omkring 50 fik lagt makeup.

13. oktober 2006       Skifte køn for en aften. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Mannequinopvisning med tre opvisninger ­ kl. 1900, 2030 og 2230. Mellem 500 og 600 besøgende deltog i "kosmetiske kønsskifter" og så mannequinopvisningen. Der blev vist tøj fra forskellige modehuse i København og noget af mannequinernes egen garderobe. Katja Tordrup var sprechstallmeister og kædede det hele sammen. SE & HØR bragte efterfølgende en flot dobbeltsidet artikel om arrangementet.

12. oktober 2007       Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Alice, Charlotte Isabella, Helene, Julia, Lisa og Pernille Feline gik mannequin. Ca. 800 besøgende.

10. oktober 2008       Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Otte transvestitter gik mannequin kl. 19, 21 og 23. Ca. 800 besøgende.

9. oktober 2009          Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. otte transmannequiner - Charlotte Isabella, Jane Sørensen, Samantha, Alice, Tina Nielsen, Helena, Lisa (fra Malmø) og Bianca Alexio - fremviste tøj. Opvisningen afsluttedes af Alice i sin flotte brudekjole. Hun vinkede Bianca ind på catwalken, hun var iført en kombination af en sort festkjole og en smoking. Sammen gik de på catwalken som et brudepar til stor applaus fra publikum.

15. oktober 2010       Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Otte transmannequiner -Olivia Marianne Peuckert, Helene Nørregaard Knudsen, Bianca Alexio, Rebecca Quist, Tina Nielsen, Teya, Charlotte Isabella og Hannah - fremviste tøj fra catwalken kl. 2000, 2130 og 2300. Formanden, Pernille Feline var konferencier. Skønsmæssigt 7-900 besøgende aftenen igennem. Rebecca Holm overværede opvisningen og har skrevet en artikel derom. Doris Delaine har lavet en videofilm fra opvisningen.

15. oktober 2011       Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Otte transmannequiner: Charlotte Isabella, Helene Nørregaard Knudsen, Anne Emilie Korilstad, Bianca Alexio, Olivia Marianne Peuckert, Jessie Isaksen, Lisa Tulin, Tina Nielsen - fremviste tøj på catwalken kl. 2000, 2130 og 2300. Formanden, Pernille Feline var konferencier. Skønsmæssigt 7-900 besøgende aftenen igennem.

12. oktober 2012       Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Otte transmannequiner: Alice Poulsen, Anne Emilie Korilstad, Bianca Alexio, Charlotte Isabella Hansen, Hannah, Helene Nørgaard Knudsen, Jessie Isaksen, Lisa Tulin, Nicole Winther, Teya. Fremviste tøj fra catwalken kl. 2000, 2130 og 2300. Formanden, Marianne Peuckert var konferencier.

 11. oktober 2013       Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Ni transmannequiner: Jane C. Sørensen, Anne Emilie Korilstad, Bianca Alexio, Jessie Isaksen, Lisa Tulin, Eva Eriksson, Madi Kruse, Francesca Russo og ikke mindst Pernille Feline med hustru Johanna og lille Birk. Fremviste tøj fra catwalken kl. 2000, 2130 og 2300. Formanden, Marianne Peukert var konferencier. Omkring 1200-1500 var inde og se et fantastisk show. 

10. oktober 2014      Mannequinopvisning. Afholdt i Huset i Magstræde, København. Ni transmannequiner: Charlotte Isabella Hansen, Jane C. Sørensen, Michelle Kjær, Lisa Tulin, Madi Kruse Madsen, Marie-Luise Laursen, Bianca Alexio, Ayo Isaksen, og ikke mindst Pernille Feline med hustru Johanna og lille Birk. Fremviste tøj fra catwalken kl. 1900, 2100 og 2300. Formanden, Marianne Peukert var konferencier. Omkring 1000 var inde og se et fantastisk show, som TV-Bella optog og sendte; http://tvbella.webstream.dk/frontend (Søgeord: transvestit)

info
Webadmin Bianca | CVR: 3199 1080  | Tlf.: 2169 9977 | webadmin@transpersoner.dk