Transvestitforeningen i Danmark TiD – et fristed for transpersoner

Transvestitforeningen i Danmark er en forening for transpersoner og deres pårørende. Udover at arrangere sammenkomster og møder varetager TiD også rådgivning og samt information til nuværende og potentielle medlemmer om livets små og store forhold ved tilværelsen som transvestit eller transkønnet.

Er du transperson (eller i tvivl om din identitet), er TiD stedet, hvor du og dine pårørende under hyggelige former kan mødes med andre transvestitter eller transkønnede, få råd og vejledning samt ikke mindst udveksle erfaringer om livets store og små forhold ved tilværelsen som transperson.

Udadtil formidler TiD oplysning og information om tilværelsen som transperson til befolkningen og samfundet som sådant; såsom til forskere, studerende og skoleklasser m.fl., samt ved foredrag for foreninger og lignende.

Login rss fb mail      
OBS det er kun TiD medlemmer ano 2015 som kan logge ind.
Er du TiD medlem og mangler login profil, skriv til webmaster@transvestit.dk

Kalender

Velkommen til TiDs hjemmeside

Her på hjemmesiden finder du generel oplysning og information, samt om hvorledes du kommer i kontakt med TiD.
Du kan løbende se, hvad vi laver i foreningen.
Transvestitforeningen i Danmark er en social forening for transpersoner, samt deres pårørende.

Statens Institut for Folkesundhed v/Syddans Universitet gennemføre undersøgelse om sundhed og sygelighed.
Supplerende spørgsmål til sundheds- og sygelighedsundersøgelsen blandt transpersoner
Formålet med undersøgelsen er at få en grundlæggende viden om transpersoners sundhedstilstand. I Danmark har vi næsten ingen viden om transpersoners sundhed og trivsel, og vi vil med denne undersøgelse få en meget vigtig viden på området, som kan være med til at sætte fokus på transpersoners fysiske og mentale helbred. Spørgeskemaet henvender sig til alle, som identificerer sig som transperson eller som på noget tidspunkt har identificeret sig som transperson. Det er naturligvis frivilligt at deltage.

 Dine svar behandles fortroligt. Alle, som arbejder med undersøgelsen, har tavshedspligt. Oplysningerne anvendes udelukkende til statistik, og resultaterne offentliggøres i en form, så enkeltpersoner ikke kan genkendes. Undersøgelsen er godkendt af Datatilsynet. Statens Institut for Folkesundhed er dataansvarlig.

 For at få pålidelige resultater er det vigtigt, at flest muligt besvarer spørgeskemaet. Vi vil derfor opfordre dig til at fortælle andre transpersoner om undersøgelsen. Du må også meget gerne dele linket til undersøgelsen videre til transpersoner i dit netværk.

 Spørgsmålene i denne undersøgelse er de samme som i den nationale Sundheds- og Sygelighedsundersøgelse, som blev gennemført senest i 2013. Dog har vi i denne undersøgelse tilføjet spørgsmål, der henvender sig specifikt til dig som transperson. Spørgsmålene er udviklet i samarbejde med repræsentanter fra LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner ligesom repræsentanter fra AIDS-Fondet har været inddraget i udarbejdelsen af de transrelaterede spørgsmål.

Besvar undersøgelsen ved at klippe på billedet
SUNI

 

 Kærlige hilsner

Webmiss

Jane & Bianca

  

Nyheder

Madi Kruse Madsen er død.
TiD har mistet et af sine meget aktive medlemmer og en altid sød, empatisk veninde.
Madi Kruse Madsen er død af et pludseligt hjertestop natten til 25. februar 2015 i en alder af kun 55 år.
Madi’s kone, som hun ikke længere boede sammen med, var hos hende, da hun døde og forsøgte sammen med akutlæge og ambulancefolk at redde hende. Men forgæves.
Madi var transkønnet og levede 100 % som kvinde. Hun gennemlevede alle faser fra at være gift som mand, hvilket hun af praktiske årsager formelt stadig var ved sin død, og gennem sporadiske omklædninger til permanet at leve som kvinde, hvor hun blandt andet fik en brystoperation, men afstod fra en fuldt kønskorrigerende operation.
Madi kæmpede hele livet meget for anerkendelse af den person, hun var. Både på egne, men i mindst lige så høj grad for en anderkendelse af transpersoner på alle vore andres vegne. Først og fremmest anderkendelse på arbejdsmarkedet, hvor hun trods mange nederlag stædigt kom igen for at vise, at hun kunne gøre mindst lige så god fyldest, som alle andre. Madi var dygtig til at se udfordringerne i øjnene. Hun erkendte åbent, at kvinder ikke bliver modtaget med samme selvfølge og naturlighed på arbejdsmarkedet som mænd, men må kæmpe for hvert skridt. Hun erkendte også, at den disciplin i at gøre sig gældende som kvinde, har pigerne lært, fra de var ganske små og har øvet sig på i skolen og hele vejen i uddannelsessystemet. Men opvokset som dreng og som ung havde Madi havde aldrig lært at kæmpe sig frem, som kvinder behøver det.
Madi var dygtig til at bruge medierne til at fremme sin og vores sag. Hun har flere gange optrådt i TV for at synliggøre transpersoner som en naturlig del af den menneskelige mangfoldighed, og hun var blandt andet hovedperson i TV-debatserien, hvor et publikum over flere udsendelser skulle hjælpe hende med at tage den afgørende beslutning, om hun skulle få en fuld kønskorrigerende operation eller lade være.
Madi var politisk aktiv og blandede sig både i den almindelige samfundsdebat og henledte politikernes opmærksomhed på transkønnedes særlige problemstillinger. Således var hun i front blandt forkæmperne for det juridiske kønsskifte og opnåede den glæde, at se det vedtaget og effektueret.
Madi kærede sig meget for TiD og forsømte ingen lejlighed til at komme med konstruktiv kritik på den gode måde og samt ideer til udvikling af foreningen.
Jeg er glad for, at jeg personligt lærte Madi at kende. Både gennem TiD, fra foredrag og ikke mindst senest fra hendes nyligt etablerede skønhedsklinik, Body Beauty i Glostrup, som hun med stor ildhu og energi positionerede i branchen med ikke mindst unikke slankebehandlinger, og som både min kone og jeg frekventerede med stor fornøjelse, og derigennem fik et endnu tættere personligt forhold til Madi.
Vi i TiD vil savne Madi’s altid søde og lidt tænksomme smil, hendes humor og hendes altid velovervejede kloge bemærkninger og råd i enhver situation.
Æret være Madi’s minde.
Marianne Peuckert
Formand for TiD
 
Levevilkårsundersøgelse blandt 
LGBT personer i Danmark
 
Undersøgelsen er bestilt af Børne- Ligestillings- Integrations- og Socialministeriet og gennemføres af Als Research ApS.
 
Spørgeskemaet er anonymt, og besvarelsestiden er 10-15 minutter.
Vi gemmer ingen oplysninger, som kan identificere dig.

Hvis du gerne vil være med i lodtrækningen om et rejsegavekort på 3.000 kr., kan du oplyse din email-adresse til sidst i spørgeskemaet.

Alle email-adresser behandles 100% anonymt, og kun vinderen af rejsegavekortet kontaktes diskret. Efter lodtrækningen bliver alle mailoplysninger slettet.
 Benyt dette link for at kome direkte til spørgeskemat
date Lørdag d. 21. marts 2015
time 18:00 - 23:00

date Fredag d. 27. marts 2015 - Søndag d. 29. marts 2015
time 14:00 - 10:00

date Lørdag d. 28. marts 2015
time 18:00 - 23:30

date Lørdag d. 25. april 2015
time 18:30 - 23:00

date Onsdag d. 29. april 2015 - Søndag d. 3. maj 2015
time Hele dagen

date Lørdag d. 30. maj 2015
time 18:30 - 23:00

date Lørdag d. 6. juni 2015
time Hele dagen

date Fredag d. 19. juni 2015
time 18:30 - 23:00

date Lørdag d. 15. august 2015
time Hele dagen

date Lørdag d. 22. august 2015
time 18:30 - 23:00
  
 
Webmaster Jane & Bianca  | webmaster@transvestit.dk